Storende pigmentvlekken komen vaak voor in het gezicht of op het decolleté, de handen en onderarmen. Blootstelling aan de zon en veroudering van de huid zorgen voor deze oneffenheden.

Door middel van het laserlicht wordt het pigment in van de pigmentvlek verhit en vernietigd. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig om de pigmentvlek te behandelen. Ongeveer 60% tot 100% van het pigment in de pigmentvlek neemt door de laserbehandeling af. Het verschilt door het soort pigment en de diepte van het pigment hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn. De frequentie tussen de behandelingen bij het laseren van pigmentvlekken zijn ongeveer 3 à 4 weken.

De Alexandrite laser heeft een golflengte van 755 nm en kan worden toegepast om ouderdomsvlekjes, hyperpigmentatie of zonnevlekken te behandelen. Door overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen pigmentcellen op één plek zich ophopen waardoor pigmentvlekken ontstaan. De laser absorbeert het te veel aan pigment en geeft hierdoor alleen op de laesie warmte af, hierdoor verbrandt als het ware het te veel aan pigment. Na de behandeling zal er roodheid en korstvorming optreden. Het korstje kan zo’n twee weken zichtbaar blijven en valt er dan vanzelf af. Het is belangrijk om niet aan de laesie te krabben of wrijven. Pigmentvlekken die zich in de bovenste huidlaag bevinden zijn doorgaans het beste te behandelen.

Resultaat:

Het gewenste resultaat is na de laserbehandeling zichtbaar doordat de behandelde pigmentvlekken donkerder kleuren. Het lijkt dan of de pigmentvlekken erger zijn geworden. Na een paar dagen komt het pigment naar boven. Dit zie je aan de huid doordat het een korstje wordt. Aan deze korst mag u absoluut niet krabben. In de toekomst kunnen er altijd nieuwe pigmentvlekken ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen, door het gebruik van bepaalde medicijnen en door uv-straling.

Boek

Uw behandeling