Experts in elk huidtype

Declaratie mogelijk

Telefoon: 085-0190155

OUDERDOMSWRATTEN BEHANDELING

Een ouderdomswrat (verruca seborrhoïca) lijkt op een ruwige moedervlek.

Toepassen bij:

  • Steelwratten, skin tags, wild vlees of andere huidaanhangsels
  • Papulo Dermatosen
  • Gerstekorrels
  • Xanthelasma
  • Teleangiëctasieën en spider neavi
  • Wratten
  • Pigmentvlekken

Geschikt voor huidtypen:

Pijn, verdoving & herstel:

Pijnradar (1 uit 5):
♦♦

Verdoving:
Nee

Hersteltijd:
Aantal uur

Bijpassende producten:

Wat zijn ouderdomswratten?
Het is een ruwige, onregelmatige, bruinige, soms wat vettige, plek die bovenop de huid lijkt te liggen.

Iemand met ouderdomswratten heeft er vaak meer. Ze komen vooral voor bij mensen ouder dan 50 jaar. Hoe ouder iemand wordt des te meer hij of zij er kan krijgen. Bijna iedereen krijgt er uiteindelijk wel een paar. Ze komen bij mannen en vrouwen even vaak voor.

Video ouderdomswratten behandeling:

Video afspelen

Electrocoagulatie
Last van steelwratten, wild vlees of gerstekorrels? Laat ze snel en veilig verwijderen met Electrocoagulatie. Coaguleren is een techniek waarbij goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van hitte. Dit wordt gedaan met behulp van een naaldje en elektrische geleiding. Eén tot twee behandelingen zijn er nodig voor Electrocoagulatie.

Pigmentlaser
Storende pigmentvlekken komen vaak voor in het gezicht, op het decolleté, de handen en onderarmen. Blootstelling aan de zon en veroudering van de huid zorgen voor deze oneffenheden. Met behulp van lasertherapie kunnen wij jouw pigmentvlek(ken) behandelen.

Door middel van het laserlicht wordt de pigmentvlek verhit en vernietigd. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig om de pigmentvlek te behandelen. Ongeveer 60% tot 100% van het pigment in de pigmentvlek neemt door de laserbehandeling af. Het verschilt door het soort pigment en de diepte van het pigment hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn. De frequentie tussen de behandelingen bij het laseren van pigmentvlekken zijn ongeveer 3 à 4 weken.

De Alexandrite laser heeft een golflengte van 755 nm en kan worden toegepast om ouderdomsvlekjes, hyperpigmentatie of zonnevlekken te behandelen. Door overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen pigmentcellen op één plek zich ophopen waardoor pigmentvlekken ontstaan. De laser absorbeert het te veel aan pigment en geeft hierdoor alleen op de laesie warmte af, hierdoor verbrandt als het ware het te veel aan pigment. Na de behandeling zal er roodheid en korstvorming optreden. Het korstje kan zo’n twee weken zichtbaar blijven en valt er dan vanzelf af. Het is belangrijk om niet aan de laesie te krabben of wrijven. Pigmentvlekken die zich in de bovenste huidlaag bevinden zijn doorgaans het beste te behandelen.

Het gewenste resultaat is na de laserbehandeling zichtbaar doordat de behandelde pigmentvlekken donkerder kleuren. Het lijkt dan of de pigmentvlekken erger zijn geworden. Na een paar dagen komt het pigment naar boven. Dit zie je aan de huid doordat het een korstje wordt. Aan deze korst mag je absoluut niet krabben. In de toekomst kunnen er altijd nieuwe pigmentvlekken ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen, door het gebruik van bepaalde medicijnen en door uv-straling.

Reserveren:

Behoefte aan persoonlijk advies?

Neem contact met ons op via 085-0190155 of Whatsapp 06-18477942

Je kunt erop vertrouwen in goede handen te zijn.
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars.

Chat openen