Het menselijk lichaam bestaat uit bloedvaten en daarnaast ook uit lymfevaten. Door deze vaten wordt het vocht naar de bloedvaten teruggevoerd, dit is een belangrijk proces voor de vochtregulatie van het lichaam. Lymfoedeem is een aandoening die wordt veroorzaakt door het niet goed functioneren van het lymfesysteem. Oedeemtherapie kan helpen wanneer dit probleem ontstaat in het menselijk lichaam, doormiddel van manuele lymfedrainage.

Met pompende bewegingen van de handen wordt het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid van het oedeemgebied geactiveerd. Door daarnaast gebruik te maken speciale handgrepen zoals oedeem- en fibrosegrepen, kunnen de huid en het onderliggende weefsel met lymfevaten heel gericht behandeld worden.

Met oedeemgrepen leidt de huidtherapeut het overtollige vocht door het weefsel naar een plaats waar het gemakkelijker opgenomen wordt.

Met fibrosegrepen wordt het verharde weefsel (fibrose) soepeler zodat het vocht er gemakkelijker doorheen stroomt en de pijnlijke stijfheid afneemt.

 

Met behulp van oedeemtherapie kunnen wij het volgende verhelpen:

Vochtafname/ omvangvermindering

Spanningsafname

Pijnvermindering

Functieverbetering

Afname van infectiekansen

Oedeemtherapie zit in de verzekering. Vraagt u zich af of dit wordt vergoed door uw verzekering? Neem een kijkje op deze link: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/oedeemtherapie.aspx

Boek

Uw behandeling