Microneedling gelaat

Microscopisch kleine gaatjes worden in de huid gemaakt om het herstelproces bij oneffenheden te stimuleren.

Stimuleert collageen en elastine aanmaak
Vermindert pigment, fijne lijntjes en grove poriën
Herstelt de vochtbalans

Video Microneedling behandeling:

Microneedling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naald techniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

De huidtherapeut maakt gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstuk met minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine, en zorgen ervoor dat oneffenheden op de huid worden verminderd.

Microneedling gelaat

Behandelmethode
Tijdens de eerste behandeling wordt er een intake gehouden en zullen er foto’s gemaakt worden. Deze foto’s zullen worden gebruikt om het resultaat van de behandeling in kaart te brengen. Vervolgens wordt de huid gereinigd. Het te behandelen gebied wordt met behulp van een tussenstof met werkstoffen behandeld. Tussentijds en na de behandeling wordt de tussenstof ingemasseerd. De behandeling zelf is niet geheel pijnloos, maar door gebruik te maken van een verdovende crème is de behandeling goed vol te houden. De behandeling wordt afgesloten met verzorgende, voedende en uv-beschermende producten. De reden daarvoor is dat de huid na de behandeling extra kwetsbaar is voor schadelijke uv-straling.

Uiteraard is het noodzakelijk om de geadviseerde thuiszorg voort te blijven zetten. Vlak na de behandeling zal uw huid gevoelig, licht gezwollen en trekkerig kunnen aanvoelen. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen.

Gemiddeld zijn er drie tot zes behandelingen te ondergaan met vier tot zes weken interval. De behandeling stimuleert de natuurlijke collageenproductie dus een jaarlijkse onderhoudsbehandeling wordt aangeraden om de resultaten vast te houden.

Hoe werkt Microneedling behandeling?

Microneedling behandeling is een huidtherapieprocedure waarbij een speciaal apparaat met kleine naalden in de huid wordt geprikt. Dit veroorzaakt kleine wondjes in de huidlaag, waardoor de natuurlijke genezingsreactie van ons lichaam wordt gestimuleerd. Binnenin ontstaan gecontroleerde ontstekingsreactie waardoor er kanaaltjes in de buitenste huidlaag ontstaan en die stimuleren de productie van collageen en elastine, twee eiwitten die essentieel zijn voor een jeugdige huid. De productie van deze eiwitten helpt rimpels, littekens, verslapte huid en andere tekenen van veroudering te verminderen. Bovendien kan microneedling helpen bij de behandeling van atrofische littekens veroorzaakt door acne of waterpokken. De behandeling geeft een anti-aging effect waardoor je er weer stukken jonger uit ziet. Zeg maar dag tegen die doffe huid en oude huid.

De voordelen van microneedling behandelingen

De gecontroleerde manier waarop microneedling zich richt op specifieke gebieden zorgt voor zeer effectieve resultaten. Door kleine gaatjes in uw huid te maken, stimuleert het nieuwe celgroei, verstrakt het uw verslapte huid en vermindert het dat de huid gaat schilferen. Allemaal zonder uw opperhuid (bovenste laag) te beschadigen. De anti-aging effecten zijn dramatisch wanneer u microneedling regelmatig gebruikt als onderdeel van een uitgebreide huidverzorgingsroutine. Behandelingen duren meestal ongeveer 30 minuten met minimale hersteltijd en vormen geen nadelen nadat de behandelde huid is genezen.

Na de microneedling behandeling

Na een microneedling behandeling zal uw huid strak aanvoelen de eerste dagen en wat rood en gezwollen zijn. Dit is normaal omdat uw lichaam hard werkt om zichzelf te herstellen. Zorg ervoor dat u uw huid tijdens deze herstelperiode regelmatig hydrateert en zachte reinigingsmiddelen of andere door uw arts of dermatoloog aanbevolen producten gebruikt. U moet ook blootstelling aan de zon vermijden omdat UV-stralen uw behandelde huid verder kunnen beschadigen.

De mogelijke risico’s van microneedling behandelingen

Microneedling behandelingen zijn over het algemeen veilig wanneer ze correct worden uitgevoerd, maar er zijn enkele mogelijke risico’s verbonden aan de procedure. Deze omvatten infectie, littekenvorming, hyperpigmentatie, blauwe plekken en kleine bloedingen. Om deze complicaties te beperken, moet u ervoor zorgen dat de behandeling wordt uitgevoerd door een gediplomeerd huidtherapeut of dermatoloog.

Kortom, microneedling is een effectieve en minimaal invasieve behandelingsoptie voor het verminderen van tekenen van veroudering, het verbeteren van het uiterlijk en het gevoel van uw huid, het minimaliseren van acnelittekens en andere huidimperfecties. Met zijn vermogen om de collageenproductie te stimuleren en de verslapte huid op een gecontroleerde manier strakker te maken, is het geen wonder dat zoveel mensen zich tot microneedling behandelingen wenden voor anti-verouderingsoplossingen.

Het verschil tussen microneedling en chemische peeling

Microneedling-behandelingen hebben meestal de voorkeur boven chemische peelings omdat de eerste minder invasief zijn en minder bijwerkingen hebben. Bij chemische peelings wordt de huid geëxfolieerd met een sterk zuur, wat zwelling, roodheid en ongemak kan veroorzaken. Bij microneedling wordt de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam op een gecontroleerde manier in gang gezet, waarbij de bovenste huidlaag niet wordt beschadigd. Het levert ook subtielere resultaten op dan chemische peelings.

Over het geheel genomen is microneedling een effectieve anti-aging behandeling die rimpels kan helpen verminderen en het uiterlijk van de huid kan verbeteren zonder uw huid bloot te stellen aan potentieel schadelijke chemicaliën. Is microneedling pijnlijk? Dat is echt meer dan bij een chemische peeling, maar het is heel goed te verdragen.

Thuisadviezen:
– Slaap na de behandeling op een schone kussensloop
– Gebruik de eerste drie tot vijf dagen na de behandeling geen intensieve producten, scrubs en producten die zuren bevatten
– Vermijd 48 uur na de behandeling het dragen van cosmetische make-up
– Vermijd 48 uur lang na de behandeling intensieve sport, zwembad en sauna
– Vermijd harsen twee weken voor en na de behandeling.
– Vermijd de eerste twee weken directe blootstelling aan de zon en gebruik elke dag en zonnebrandcrème met minimaal SPF50. De behandelde zone is door de behandeling namelijk gevoeliger voor zonneschade en hyperpigmentatie

Afspraak maken

Toepassen bij:

• Pigment
• Rosacea
• Haargroei
• Doorbloeding
• Littekens
• Acnelittekens
• Brandwondenlittekens
• Huidverbetering
• Huidverjonging

Geschikt voor huidtypen:


Pijn, verdoving & herstel:

Pijnradar (1 uit 5):
Geen

Verdoving:
Ja

Hersteltijd:
1 week

Behandelingen

Littekens

Litteken behandeling

Litteken behandeling

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Fotona Dynamis Pro

Fotona Dynamis Pro

Altijd dezelfde behandelaars
6 dagen per week open
Gratis online huidadvies

Hoogwaardige lasers

Reviews Mourits Huidtherapie

Megan Arenberg Peeters

review

Heel tevreden over de huidbehandelingen en specialisten. De service is prima. Mourits Huidtherapie is klantvriendelijk en het is mooi en schoon in de kliniek.

Jessica Burger

review

Super fijne praktijk. Allereerst word je altijd vriendelijk geholpen aan de telefoon en denken ze echt met je mee. Ikzelf heb een hydrafacial behandeling gehad en ook die was top. Stralend mooi huidje en fijne adviezen. Als je nog twijfelt over welke huidtherapeut je naartoe wilt gaan, zou ik zeker Mourits Huidtherapie aanraden!

Cynthia

review

Ik ben bij heel veel huidtherapeuten, dermatologen en schoonheidsspecialisten geweest om mijn huid te verbeteren. Nooit tevreden geweest. Tot ik bij Simcha kwam. Ze is superlief en legt alles goed uit. Altijd gezellig. En het resultaat is geweldig. Mijn huid is echt heel erg verbeterd. Ik ben nu al een jaar een vaste klant bij Sim. En zal dat ook zeker blijven.

Evelien Kraaijenbrink

review

Sinds kort ga ik naar Mourits Huidtherapie vanwege rest acne. Na 2 behandelingen al zo tevreden. Ik kijk er naar uit om na de zomer verder te gaan met de rest van de behandelingen. Ik voel me nergens zo op mijn gemak als bij Simcha. Een professionele en super lieve huidtherapeut die eerlijk en open met je meedenkt over realistische doelen.

Khadija Saidi

review

Mourits huidtherapie is echt een life saver. Iedereen die daar werkt heeft de juiste kennis. Ze weten precies wat ze doen. En heel vriendelijk. Mijn huid is er zo veel op vooruit gegaan. Ik kan niet zonder ze! Top top top

Sarah Verhoef

review

Ik ben nog nooit ergens zo effectief geholpen als bij Simcha! Ze weet waar ze het over heeft, stelt je op je gemak en geeft je een passend advies. Daarnaast is ze echt een lieverd. Ook al is Mourits Huidtherapie niet bij mij in de buurt qua afstand, ik blijf terugkomen! Alles voor een mooie huid. She’s the best!

Chiara

review

Superfijne praktijk! Als je resultaat wil, ga hierheen écht! Simcha en Zarina behandelen mij altijd professioneel! De andere dames die ik heb gesproken zijn ook super vriendelijk en behulpzaam, ook aan de telefoon

Debbie Mens

review

Zeker een aanrader om naar Mourits Huidtherapie te gaan, Simcha is een onwijs lieve en spontane dame die weet wat ze doet. Ze is eerlijk over de behandelingen en ze voert haar werk uit met passie. Mourits Huidtherapie ik zie je snel in je nieuwe salon! Liefs Debbie

Danique Smith

review

Afgelopen jaren veel last gehad van acne en littekens.. na veel zalfjes, pilletjes en onzekerheid ben ik bij mourits huidtherapie uitgekomen. Super lief ontvangen en stap voor stap uitleg over de behandeling. Ondertussen heb ik 2 behandelingen gehad met veel resultaat. Ik blijf zeker vaste klant.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Neem contact met ons op via 085 019 7326 of Whatsapp 06-18477942

Je kunt erop vertrouwen in goede handen te zijn.
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars.

0
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar de winkel