Litteken behandeling

Wij bieden verschillende behandelingen aan voor het behandelen van littekens.

Altijd dezelfde behandelaars

6 dagen per week open

Gratis online huidadvies

Hoogwaardige lasers

Wat zijn littekens?
Een litteken ontstaat wanneer een wondgenezing verstoord wordt. Het is een gevoelige huidafwijking. Een verstoring kan ontstaan door een slechte conditie, infectie of slechte doorbloeding. Het kan ook zijn dat de huid te veel collageen weefsel aanmaakt. Er kan dan een verdikt litteken ontstaan. Een litteken kan ingetrokken zijn of verkleefd zitten aan onderliggende weefsels.

Op verschillende manieren kunnen we littekens behandelen of camoufleren. De huidtherapeut zal altijd passend advies geven.

Verschillende soorten littekens

Littekens zijn bij iedereen uniek en dus zijn er ook verschillende soorten littekens. Iedere soort litteken heeft een eigen benaming en op die manier kunnen we de juiste behandeling voorschrijven. Voorbeelden van litteken soorten zijn: keloïd litteken, hypertrofisch litteken, atrofische littekens en chirurgische littekens. Dit zijn allemaal vormen van abnormale littekens. Hieronder lees hoe de littekens ontstaan.

Atrofische littekens zijn de meest voorkomende vorm van littekens en ontstaan wanneer huidweefsel verloren gaat door verwonding of ziekte. Een atrofisch litteken verschijnt als een ingedrukte huidzone en kunnen in grootte variëren van klein tot groot. Atrofische littekens worden veroorzaakt door acne, waterpokken, trauma of brandwonden. Bij de meeste mensen geneest de huid uit zichzelf, maar bij sommige mensen niet. Ze kunnen worden behandeld met lasertherapie en vulstoffen zoals collageen of vettransplantatie.

Hypertrofische littekens zijn verhoogde weefselgebieden die ontstaan wanneer het lichaam tijdens de wondgenezing te veel collageen aanmaakt. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar worden meestal gezien op de borst, armen, benen en rug. Een hypertrofisch litteken ontstaat vaak op plaatsen waar de omliggende huid vaak trauma’s oploopt, zoals bij sportblessures. Het kan worden behandeld met chirurgie, steroïde-injecties, drukkleding en siliconengel. Dit maakt het litteken vlakker en soepeler.

Keloïde littekens ontstaan wanneer het lichaam tijdens de wondgenezing te veel collageen aanmaakt. Deze verhoogde littekens zijn meestal groter dan het oorspronkelijke letsel en kunnen zich uitbreiden tot buiten het oorspronkelijke wondgebied. Keloïd littekens komen vaker voor bij mensen met een donkere huidskleur en ontstaan meestal op gebieden als de nek, borst, schouders en het gezicht. Deze littekens behoren tot de abnormale littekens. De behandeling van keloïden bestaat meestal uit corticosteroïdeninjecties direct in het litteken gespoten en uit cryotherapie (bevriezing) of lasertherapie om de littekens minder zichtbaar te maken.

Chirurgische littekens zijn het gevolg van plastische chirurgie bij medische ingrepen zoals een keizersnede of herniaoperaties. De grootte van deze littekens hangt af van de diepte van de snede tijdens de operatie, maar ze vervagen meestal na verloop van tijd en laten een dunne witte lijn achter die nauwelijks zichtbaar is bij een lichte huidskleur, maar langer donkerder kan blijven bij een donkere huid. Indien nodig kan de plastisch chirurg littekenrevisieoperaties toepassen om de zichtbaarheid ervan te verminderen, samen met topische crèmes die de roodheid van chirurgische littekens helpen verminderen

Litteken behandeling
Litteken behandeling
Litteken behandeling

Camouflagetherapie
Uit een breed pallet aan kleuren meet de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie aan die jouw oorspronkelijke huidtint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijg je deze mee om dit dagelijks thuis aan te brengen. Met een fixeer poeder of –spray maak je deze crème watervast en veegvast. De huidtherapeut leert jou hoe je de crème op natuurlijke wijze kunt aanbrengen, zodat dit de hele dag blijft zitten. Ook krijg je advies over de manier waarop je de hydraterende crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

Carboxytherapie
Carboxy is een therapie waarbij de huid op versneld tempo zal vernieuwen door het onderhuids te injecteren van CO2. Voordat je met Carboxytherapie kunt starten, zal er eerst een huidanalyse intake plaatsvinden waarbij foto’s gemaakt worden. Deze zullen gebruikt worden om het resultaat van de behandelingen in kaart te brengen. Op basis van het samen besproken behandeldoel zal er samen een behandelplan opgesteld worden. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. De behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten. De behandeling wordt door de meeste klanten als niet pijnlijk ervaren, maar kan in sommige gevallen wel gevoelig zijn.

Direct na de behandeling kun je korte tijd wat zwelling, roodheid en gevoeligheid ervaren. Dit trekt meestal binnen een dag weg. Soms kan een blauw plekje of een kleine bloeduitstorting ontstaan op de plaats van de injectie. Ook dit trekt binnen een paar dagen weg. Voor wallen en donkere verkleuring rond de ogen heb je gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Voor striae en cellulitis adviseren wij minimaal vier behandelingen aan. De behandeling vindt om de twee weken plaats. Om het resultaat blijvend te houden, adviseren wij om de behandeling (na de kuur) een keer per drie tot zes maanden te herhalen. Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De ervaring en resultaten zijn klant afhankelijk en niet te garanderen.

Microneedling
Microneedling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naald techniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

De huidtherapeut maakt gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstukje met minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang.

Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine, bindweefsel.

Er:YAG Fractionele laser
De Er:YAG fractionele laser schiet door middel van kleine laserstraaltjes kleine gaatjes in de huid. De laserstraal met een golflengte van 2940nm reageert op het vocht dat zich in de huid bevindt. Het resultaat hiervan is dat het vocht in deze stukjes van de huid verdampen. Dit stimuleert de fibroblasten om collageen en elastine aan te maken. Deze stoffen zorgen voor een verstevigde huid. De behandeling verbeterd zichtbaar oneffenheden, zoals rimpels, grove poriën striae en littekens in de huid.

Tijdens de behandeling kunt u een brandend gevoel ervaren, maar voor de meeste klanten is de behandeling te tolereren Na een fractionele laserbehandeling zal uw huid drie – zeven dagen de tijd nodig hebben om te herstellen. Vlak na de behandeling zal uw huid gevoelig, licht gezwollen en trekkerig kunnen aanvoelen. De warmte van de laser veroorzaakt roodheid in het gelaat, die enkele dagen kan aanhouden. Hierna zouden er eventueel korstjes en schilfers kunnen ontstaan.

Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen te ondergaan met vier weken interval. De behandeling stimuleert de natuurlijke collageenproductie dus een jaarlijkse onderhoudsbehandeling wordt aangeraden om de resultaten vast te houden. Gedurende het behandeltraject is er zeker verbetering zichtbaar maar de uiteindelijke resultaten zijn zichtbaar na 3-6 maanden, dit komt doordat de huid tot in de onderste huidlagen gestimuleerd wordt om nieuw collageen aan te maken.

Video microneedling behandeling:

Afspraak maken

Toepassen bij:

• Striae;
• Wallen/donkere
• verkleuring onder en/of boven de ogen;
• Cellulitis;
• Fijne rimpels en lijntjes;
• Verbetering van de algehele huidconditie;
• (Verse) littekens;
• Littekens na een borstvergroting of
• tepelcorrectie.
• Rimpels
• Fijne lijntjes
• Acne
• Pigment
• Rosacea
• Haargroei
• Doorbloeding
• Littekens
• Acnelittekens
• Brandwondenlittekens
• Huidverbetering
• Huidverjonging

Geschikt voor huidtypen:


Behandelingen

Littekens

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Fotona Dynamis Pro

Fotona Dynamis Pro

Microneedling gelaat

Microneedling gelaat

Altijd dezelfde behandelaars
6 dagen per week open
Gratis online huidadvies

Hoogwaardige lasers

Reviews Mourits Huidtherapie

Megan Arenberg Peeters

review

Heel tevreden over de huidbehandelingen en specialisten. De service is prima. Mourits Huidtherapie is klantvriendelijk en het is mooi en schoon in de kliniek.

Jessica Burger

review

Super fijne praktijk. Allereerst word je altijd vriendelijk geholpen aan de telefoon en denken ze echt met je mee. Ikzelf heb een hydrafacial behandeling gehad en ook die was top. Stralend mooi huidje en fijne adviezen. Als je nog twijfelt over welke huidtherapeut je naartoe wilt gaan, zou ik zeker Mourits Huidtherapie aanraden!

Cynthia

review

Ik ben bij heel veel huidtherapeuten, dermatologen en schoonheidsspecialisten geweest om mijn huid te verbeteren. Nooit tevreden geweest. Tot ik bij Simcha kwam. Ze is superlief en legt alles goed uit. Altijd gezellig. En het resultaat is geweldig. Mijn huid is echt heel erg verbeterd. Ik ben nu al een jaar een vaste klant bij Sim. En zal dat ook zeker blijven.

Evelien Kraaijenbrink

review

Sinds kort ga ik naar Mourits Huidtherapie vanwege rest acne. Na 2 behandelingen al zo tevreden. Ik kijk er naar uit om na de zomer verder te gaan met de rest van de behandelingen. Ik voel me nergens zo op mijn gemak als bij Simcha. Een professionele en super lieve huidtherapeut die eerlijk en open met je meedenkt over realistische doelen.

Khadija Saidi

review

Mourits huidtherapie is echt een life saver. Iedereen die daar werkt heeft de juiste kennis. Ze weten precies wat ze doen. En heel vriendelijk. Mijn huid is er zo veel op vooruit gegaan. Ik kan niet zonder ze! Top top top

Sarah Verhoef

review

Ik ben nog nooit ergens zo effectief geholpen als bij Simcha! Ze weet waar ze het over heeft, stelt je op je gemak en geeft je een passend advies. Daarnaast is ze echt een lieverd. Ook al is Mourits Huidtherapie niet bij mij in de buurt qua afstand, ik blijf terugkomen! Alles voor een mooie huid. She’s the best!

Chiara

review

Superfijne praktijk! Als je resultaat wil, ga hierheen écht! Simcha en Zarina behandelen mij altijd professioneel! De andere dames die ik heb gesproken zijn ook super vriendelijk en behulpzaam, ook aan de telefoon

Debbie Mens

review

Zeker een aanrader om naar Mourits Huidtherapie te gaan, Simcha is een onwijs lieve en spontane dame die weet wat ze doet. Ze is eerlijk over de behandelingen en ze voert haar werk uit met passie. Mourits Huidtherapie ik zie je snel in je nieuwe salon! Liefs Debbie

Danique Smith

review

Afgelopen jaren veel last gehad van acne en littekens.. na veel zalfjes, pilletjes en onzekerheid ben ik bij mourits huidtherapie uitgekomen. Super lief ontvangen en stap voor stap uitleg over de behandeling. Ondertussen heb ik 2 behandelingen gehad met veel resultaat. Ik blijf zeker vaste klant.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Neem contact met ons op via 085 019 7326 of Whatsapp 06-18477942

Je kunt erop vertrouwen in goede handen te zijn.
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars.

0
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar de winkel