Mourits Huidtherapie

Gerstekorrels

Een gerstekorrel, ook wel milia of hagelkorreltje genoemd, is een wit hard bultje op de huid. Deze bultjes ontstaan door verstopping van keratine in de talg- of zweetklieren. 
Altijd dezelfde behandelaars
6 dagen per week open
Gratis online huidadvies

Hoogwaardige lasers

Video gerstekorrels behandeling:

Gerstekorrels kunnen door verschillende factoren ontstaan. Ze komen vaak voor op een droge, slecht gehydrateerde huid. Gerstekorrels liggen diep in de huid waardoor het lastig is om er eentje uit te knijpen, het zijn immers geen puistjes. Verder zijn ze onschuldig en kunnen geen kwaad.

Gelukkig kunnen gerstekorrels gemakkelijk en snel behandeld worden. Bij Mourits Huidtherapie behandelen wij gerstekorrels door middel van een acne dieptereinig of elektrocoagulatie.

Acne dieptereiniging

Bij een acne dieptereiniging zorgt de huidtherapeut ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden uit gereinigd. Door de ophopingen van talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid hier gaat ontsteken.

Coagulatie

Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van hitte. Dit kan worden gedaan met behulp van een naaldje en elektrische geleiding of door de Er:Yag laser. Het naaldje of laser zorgt voor verwarming van het weefsel waarna het weefsel verdampt en er een korstje zal ontstaan. Na de behandeling zijn de plekken direct verandert in korstjes en kan de omliggende huid wat rood zijn. Deze korstjes dienen er vanzelf af te vallen. Dit gebeurt meestal na vijf tot zeven dagen.

Hierna kan het gebied nog wat roze gekleurd zijn. Binnen enkele weken trekt dit weg. De behandeling kan als onprettig worden ervaren, dit komt door de hitte van het naaldje of laser. Doordat de behandeling snel en effectief is, is dit goed vol te houden.

Gerstekorrels

Gerstekorrel ontstaat

Gerstekorrels of milia kunnen voorkomen op alle leeftijden, pasgeboren baby’s kunnen ze kregen maar ook volwassen personen. Het ontstaan van gerstekorrels heeft weinig te maken met het gebruik van bepaalde voeding. Daarnaast heeft leeftijd ook geen effect op het ontstaan van gerstekorrels.

Hoe ontstaan gerstekorrels

gerstekorrels ontstaan doordat talgkliertjes of zweetkliertjes verstopt zijn. Hieruit kan een klein wit korreltje ontstaan, een gerstekorrel. De gerstekorrels kunnen op de huid liggen maar ook onder de huid, dan zijn de korreltjes vaak doorzichtig. Deze witte korreltjes zijn niet gevaarlijk. Een gerstekorrel is niet hetzelfde als een puistje. Dit komt omdat een gerstekorrel geen ontsteking is. Een gerstekorrel kan niet worden uitgeknepen, dit komt omdat gerstekorrels op de bovenste huidlaag liggen, veel dieper dan een puistje.

Gerstekorrels voorkomen op de huid

Doordat er teveel keratine aanwezig is en doordat deze niet goed kan worden afgevoerd kan er een gerstekorrel ontstaan. De exacte oorzaak van de ophoping van keratine is nog onduidelijk. Wanneer iemand last heeft van een droge of beschadigde huid dan kan dit ervoor zorgen dat de kans op het ontwikkelen van een gerstekorrel groter is. Verder valt het op dat mensen met grove poriën vaker een gerstekorrel ontwikkelen.

Hoe voorkom je een droge huid?

Gerstekorrels kunnen voorkomen op een gedehydrateerde huid. Het ontstaan van een gerstekorrel kan je voorkomen door je huid goed te hydrateren. Een zonbeschadigde huid heeft meer kans op het ontwikkelen van een gerstekorrel vandaar dat het belangrijk is om goed gebruik te maken van zonnebrand. Tegenwoordig zijn er ook veel make up producten te vinden waarin zonnebrand verwerkt is.

Gerstekorrel op het gezicht

Een gerstekorrel kan op verschillende plekken op het lichaam voorkomen. Opvallend is dat de korrels vooral in het gezicht ontstaan omdat daar de meeste dode huidcellen zich ophopen. Gerstekorrels komen vooral voor rondom de ogen, op het ooglid of op de wangen. Het hebben van een gerstekorrel op het huidoppervlak kan pijnlijk zijn, vooral wanneer deze op een gevoelige plek zit zoals op het ooglid.

Gerstekorrels verwijderen

In sommige gevallen gaat een gerstekorrel vanzelf over. Wanneer een gerstekorrel voor lange tijd niet vanzelf over gaat kan er een infectie ontstaan, wat uiteindelijk zorgt voor meer pijn. Wanneer u ervoor kiest om de gerstekorrel zelf te verwijderen kan de huid flink beschadigen. Vandaar dat het verstandig is om uw gerstekorrel te laten verwijderen.

Een primaire milia

Gerstekorrels komen voor in twee soorten. Zo bestaat er de primaire milia, deze ontstaat spontaan. Daarnaast komt de primaire milia vooral voor rondom de neus of rondom de ogen. Bij kinderen met een jonge huid gaat deze milia vaak vanzelf over. Echter is er bij volwassen in de meeste gevallen een behandeling nodig om de milia te verwijderen

Een secundaire milia

In tegenstelling tot de primaire milie komt de secundaire milia niet spontaan voor. Deze milia kan ontstaan naar aanleiddin van verbranding van de huid of door een ophoping van dode huidcellen. Vooral bij de secundaire milia is het belangrijk om de huid goed te beschermen om zo een milia te voorkomen.

Behandeling gerstekorrels

Het laten verwijderen van een gerstekorrel of milia kan op verschillende manieren gedaan worden. Allereerst is het verstandig om een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut in te schakelen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat het verwijderen van de gerstekorrel op de juiste manier gebeurt.

Het uitknijpen van een gerstekorrel

Door een cosmetische behandeling kan de gerstekorrel verwijderd worden. Tijdens het verwijderen van de gerstekorrels wordt de huid eerst goed gereinigd. Daarna wordt de huid ingeprikt met een steriel naaldje dat wordt verwarmd. Wanneer de korrel is ingeprikt met de steriele naald kan de korrel worden uitgeknepen. Na de behandeling kan er een klein wondje ontstaan op de plek waar de korrel eerst zat. Dit kleine wondje kan een even blijven zitten maar zal uit zichzelf helen.

Advies om een milia te voorkomen

Na de behandeling kan de huidtherapeut advies geven over huidverzorgingsproducten die gebruikt kunnen worden om een nieuwe gerstekorrel of milia in het gezicht te voorkomen. Zo kan het zijn dat het behandelde plekje zich weer opnieuw ontwikkeld. Bepaalde huidproducten zoals zonnebrand kunnen helpen bij het voorkomen van een gerstekorrel.

Afspraak maken

Wilt u graag uw gerstekorrel laten verwijderen? Neem dan een kijkje op de website en maak daar een afspraak. Daarnaast kunt u voor meer informatie terecht door te bellen naar het nummer 085 019 2189 bellen.

Afspraak maken

Geschikt voor huidtypen:


Pijn, verdoving & herstel:

Pijnradar (1 uit 5):
♦♦

Verdoving:
Nee

Hersteltijd:
1 week

Behandelingen

Gerstekorrels

Electrocoagulatie

Electrocoagulatie

Altijd dezelfde behandelaars

6 dagen per week open

Gratis online huidadvies

Hoogwaardige lasers

Reviews Mourits Huidtherapie

Megan Arenberg Peeters

review

Heel tevreden over de huidbehandelingen en specialisten. De service is prima. Mourits Huidtherapie is klantvriendelijk en het is mooi en schoon in de kliniek.

Jessica Burger

review

Super fijne praktijk. Allereerst word je altijd vriendelijk geholpen aan de telefoon en denken ze echt met je mee. Ikzelf heb een hydrafacial behandeling gehad en ook die was top. Stralend mooi huidje en fijne adviezen. Als je nog twijfelt over welke huidtherapeut je naartoe wilt gaan, zou ik zeker Mourits Huidtherapie aanraden!

Cynthia

review

Ik ben bij heel veel huidtherapeuten, dermatologen en schoonheidsspecialisten geweest om mijn huid te verbeteren. Nooit tevreden geweest. Tot ik bij Simcha kwam. Ze is superlief en legt alles goed uit. Altijd gezellig. En het resultaat is geweldig. Mijn huid is echt heel erg verbeterd. Ik ben nu al een jaar een vaste klant bij Sim. En zal dat ook zeker blijven.

Evelien Kraaijenbrink

review

Sinds kort ga ik naar Mourits Huidtherapie vanwege rest acne. Na 2 behandelingen al zo tevreden. Ik kijk er naar uit om na de zomer verder te gaan met de rest van de behandelingen. Ik voel me nergens zo op mijn gemak als bij Simcha. Een professionele en super lieve huidtherapeut die eerlijk en open met je meedenkt over realistische doelen.

Khadija Saidi

review

Mourits huidtherapie is echt een life saver. Iedereen die daar werkt heeft de juiste kennis. Ze weten precies wat ze doen. En heel vriendelijk. Mijn huid is er zo veel op vooruit gegaan. Ik kan niet zonder ze! Top top top

Sarah Verhoef

review

Ik ben nog nooit ergens zo effectief geholpen als bij Simcha! Ze weet waar ze het over heeft, stelt je op je gemak en geeft je een passend advies. Daarnaast is ze echt een lieverd. Ook al is Mourits Huidtherapie niet bij mij in de buurt qua afstand, ik blijf terugkomen! Alles voor een mooie huid. She’s the best!

Chiara

review

Superfijne praktijk! Als je resultaat wil, ga hierheen écht! Simcha en Zarina behandelen mij altijd professioneel! De andere dames die ik heb gesproken zijn ook super vriendelijk en behulpzaam, ook aan de telefoon

Debbie Mens

review

Zeker een aanrader om naar Mourits Huidtherapie te gaan, Simcha is een onwijs lieve en spontane dame die weet wat ze doet. Ze is eerlijk over de behandelingen en ze voert haar werk uit met passie. Mourits Huidtherapie ik zie je snel in je nieuwe salon! Liefs Debbie

Danique Smith

review

Afgelopen jaren veel last gehad van acne en littekens.. na veel zalfjes, pilletjes en onzekerheid ben ik bij mourits huidtherapie uitgekomen. Super lief ontvangen en stap voor stap uitleg over de behandeling. Ondertussen heb ik 2 behandelingen gehad met veel resultaat. Ik blijf zeker vaste klant.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Neem contact met ons op via 085 019 7326 of Whatsapp 06-18477942

Je kunt erop vertrouwen in goede handen te zijn.
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars.

0
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar de winkel