Experts in elk huidtype

Declaratie mogelijk

Telefoon: 085-0190155

ACNE LITTEKENS

Acne littekens komen veel voor en zijn een gevolg van acne. Veel mensen ervaren hier problemen mee.

Toepassen bij:

 • Rimpels
 • Fijne lijntjes
 • Pigment
 • Acne littekens
 • Grove porien
 • Voor fijne lijntjes
 • Grove huidstructuur
 • Droge en vochtarme huid
 • Voor een vermoeide, vale huid
 • Voor alle huiden die een oppepper kunnen gebruiken
 • Acne littekens
 • Pigmentvlekken verminderen
 • Slechte conditie van de huid

Geschikt voor huidtypen:

Pijn, verdoving & herstel:

Pijnradar (1 uit 5):
♦♦

Verdoving:
Nee

Hersteltijd:
Aantal uur

Bijpassende producten:

Wat zijn acne littekens?
Acne littekens komen veel voor en zijn een gevolg van acne. Veel mensen ervaren hier problemen mee. Acne komt vooral voor op de rug, borst en in het gezicht. Er zijn veel extra actieve talgklieren op het voorhoofd, neus, kin en behaarde hoofd. Deze extra actieve talgklieren kunnen acne veroorzaken. Acne kan in verschillende vormen verschijnen. Je ziet naast mee-eters ook rode bultjes, puistjes, rode bultjes en onderhuidse ontstekingen. Dit kan in verschillende combinaties voorkomen en in meer of minder ernstige mate.

Video acne behandeling:

Video afspelen

Hoe ontstaat acne?
Je kunt hier in eerste instantie weinig aandoen. Je weet niet wanneer je talgklier gaat ontsteken. Deze ontstekingen kunnen leiden tot littekens. Bij een diepere ontsteking gaat dit nog sneller. Als je acne niet snel behandelt, is er een grote kans dat het weefsel beschadigd raakt en dat de kans klein is dat het later verholpen kan worden. Een advies van onze expert is om puistjes en bultjes op je huid niet zelf uit te knijpen. Dit kan namelijk een acne-ontsteking veroorzaken.

Soorten acne
Je hebt verschillende soorten acne. Ze verschillen ook erg qua uiterlijk, kleur, diepte etc.

Boxcar
Icepick
Rolling
Vlekken

Boxcar
Dit zijn kleine kuiltjes verspreid over je hele gezicht. Deze zijn vaak ovaalvormig of rond. Het kan per persoon liggen aan hoeveel je er hebt. De een heeft er super veel en de ander heeft er maar een paar. Soms vallen ze ook niet zo heel erg op en soms juist wel. Dit ligt aan de diepte en de kleur. De boxcar littekens herken je aan de duidelijke rand om de kuiltjes. Weet je niet zeker of je met Boxcar te maken hebt? Twijfel dan niet om ons te contacten. We helpen je graag met het identificeren van het soort acne dat je hebt.

Icepick
De icepick valt super erg op. Deze zijn namelijk erg diep. Ze zitten in de diepere lagen van de huid. Hierdoor krijgen ze een andere kleur dan de huid eromheen. Het lijken op rondjes die in een punt eindigen.

Rolling
De rolling acne valt niet zo erg op. Het kan wel door de kleur opvallen, maar in de meeste gevallen valt het niet al te veel op.

Vlekken
Er kunnen vlekken op je huid zitten. Ze zijn eerst altijd paars en worden met de tijd lichter.

Behandelingen
Met de modernste technieken en expertise op huidtherapie weten onze specialisten precies wat er gedaan moet worden aan acne-littekens. Het hangt af van je huidtype of je een specifieke behandeling nodig hebt. We willen natuurlijk de meest effectieve behandeling gebruiken. Dit bespreekt onze ervaren huidtherapeut samen met jou.

Laserbehandeling
De laser wordt vaak gebruikt tegen acne-littekens. De laser zorgt ervoor dat de je huid extra weefsel aanmaakt. De littekens raken hierdoor opgevuld.

Micro-needling therapie
Voor de micro-needling therapie wordt een trillende pen gebruikt die het bindweefsel prikkelt. Je bindweefsel gaat dan stofjes aanmaken en die zorgen ervoor dat de acne-littekens en gaatjes geleidelijk verdwijnen. Dit is een zetje die je huid nodig heeft om zich te herstellen van acne.

Peelings-methode
Deze behandeling zorgt ervoor dat dode huidschilfers sneller afschilferen. Dit zorgt ervoor dat er extra nieuwe huid aangemaakt wordt. De peeling verweekt de dode huidcellen. De peelings-methode in combinatie met de laserbehandeling is de gouden combinatie! Acne wordt hier namelijk vrijwel helemaal verholpen.

Reserveren:

Behoefte aan persoonlijk advies?

Neem contact met ons op via 085-0190155 of Whatsapp 06-18477942

Je kunt erop vertrouwen in goede handen te zijn.
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars.

Chat openen