Acné komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acné kenmerkt zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er huidoneffenheden zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acné-littekens ten gevolge van ontstekingen te zien zijn.
Het hebben van acné brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Veel mensen proberen jarenlang middeltjes, medicijnen en crèmes uit zonder resultaat. Mourits huidtherapie biedt dan uitkomst door middel van acnétherapie.

Mourits huidtherapie  beschikt over diverse middelen om acné te verhelpen zoals dieptereinigingen, peelings, microneedling therapie bij acné-littekens, therapeutische producten en persoonlijk advies. Hierbij pakken we acné vanuit de oorzaak aan en krijgt uw huid weer een gladder en egaler aanzien.

Wat kunnen wij behandelen?

Met behulp van acnetherapie kunnen wij onderstaande vormen van acne behandelen:
– acne vulgaris
– acne conglobata
– acne tarda
– acne inversa/hidradenitis suppurative
– acne excoriée des jeunes filles

Het doel van de behandeling is om om de acneklachten te verminderen.

Behandelmethoden:

Manuele therapie
De behandeling voor acné bestaat uit het goed uitreinigingen van de huid.  Met als doel het teveel aan talg verwijderen voordat het de kans heeft om te gaan ontsteken en de ontstekingen die er zitten weg te halen zonder littekenvorming te veroorzaken.

Manuele therapie i.c.m. peeling
Na het uitreinigen van de huid kan een peeling worden aangebracht op de huid. De peeling is een cocktail van verschillende zuurtjes  die een talg-oplossende werking hebben, waardoor de talgproductie in de huid afneemt. De toegevoegde pulp extracten in de peelings zorgen voor een extra anti-oxiderende werking. De vernieuwing van de huid wordt versneld door de peeling, waardoor de huid niet kan verhoornen en minder kans heeft op het verstoppen van de talgklieren.

Boek

Uw behandeling