Experts in elk huidtype

Declaratie mogelijk

Telefoon: 085-0190155

ACNE BEHANDELING

Dieptereiniging om acne te verhelpen, eventueel aangevuld met een masker.

Toepassen bij:

Onderstaande vormen van acne

  • Acne vulgaris
  • Acne conglobata
  • Acne tarda
  • Acne inversa/hidradenitis suppurative
  • Acne excoriée des jeunes filles

Geschikt voor huidtypen:

Pijn, verdoving & herstel:

Pijnradar (1 uit 5):
♦♦

Verdoving:
Nee

Hersteltijd:
Aantal uur

Bijpassende producten:

Wat is acne?
Acne is volkomen normaal en komt veel voor. Het komt vooral veel voor tussen de leeftijd 15-25 jaar. Acne ontstaat door ontstoken of verstopte talgkliertjes. Het is aanbevolen om niet eraan te peuteren, probeer je huid met rust te laten. Gebruik verder zo min mogelijk make-up die de huid afsluit. Acne zorgt ervoor dat de poriën verstopt raken met talg, vetzuren en bacteriën. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid. Er ontstaan dan rode bultjes, onderhuidse ontstekingen en puistjes. Acne komt vooral voor op de rug, borst en in het gezicht.

Video acne behandeling:

Video afspelen

De symptomen
Ongeveer 85% van de mensen hebben acne gehad tussen de leeftijd 12-24 jaar. Het neemt bij deze mensen sterk af na hun tienerjaren. Bij mannen blijft er nog maar 3% over en bij de vrouwen maar 12%. Acne komt vooral voor op de rug, borst en in het gezicht. Er zijn veel extra actieve talgklieren op het voorhoofd, neus, kin en behaarde hoofd. Deze extra actieve talgklieren kunnen acne veroorzaken. Acne kan in verschillende vormen verschijnen. Je ziet naast mee-eters ook rode bultjes, puistjes, rode bultjes en onderhuidse ontstekingen. Dit kan in verschillende combinaties voorkomen en in meer of minder ernstige mate.

Acne behandelingen
Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acne kenmerkt zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er oneffenheden op de huid zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acne-littekens ten gevolge van ontstekingen te zien zijn. Het hebben van acne brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Veel mensen proberen jarenlang middeltjes, medicijnen en crèmes uit zonder resultaat. Mourits Huidtherapie biedt dan uitkomst door middel van acnetherapie.

In onze professionele kliniek in Den Haag beschikken we over diverse middelen om acne te verhelpen zoals dieptereinigingen, peelings, micro needling therapie bij acne-littekens, therapeutische producten en persoonlijk advies. Hierbij pakken we acne vanuit de oorzaak aan, en krijgt jouw huid weer een gladder en egaler aanzien. Het doel van de behandeling is om de acne klachten te verminderen.

De volgende behandelingen kunnen ook gebruikt worden:

Chemische Peels
HydraFacial
Jessner/TCA Peeling
Carbon Laser Peel
DMK Enzyme Therapy

Acnetherapie
Onze ervaren huidtherapeut behandelt alle mogelijke vormen van acne littekens en acne. Dit wordt ook wel eens gedaan in samenwerking met een medisch specialist of een huisarts. Dit ligt aan hoe ernstig de acne is. Er is geen standaardbehandeling. Ontstekingsverschijnselen worden anders behandeld dan bijvoorbeeld mee-eters. De meest effectieve behandelmethode wordt onder andere bepaald door het geslacht, leeftijd, littekenvorming, de klachten en de ernst van de aandoening. Vaak wordt dit in combinatie met een andere behandeling gedaan om tot het gewenste resultaat te komen. Wij geven altijd gratis advies en tips om het resultaat na de behandeling te behouden.

Verwijzing en vergoeding
Je hebt voor de behandelingen van acne en acnelittekens geen verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. Wel als de zorgverzekeraar er om vraagt. De vergoeding en de eisen die daarbij passen verschillen per zorgverzekering. Acnetherapie valt onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Je kunt in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering lezen of je recht hebt op een vergoeding of gedeeltelijk vergoeding van de behandelingen.

Reserveren:

Behoefte aan persoonlijk advies?

Neem contact met ons op via 085-0190155 of Whatsapp 06-18477942

Je kunt erop vertrouwen in goede handen te zijn.
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars.

Chat openen